2012…

Bruisend en knallend het nieuwe jaar ingegaan, 2012! Hoor de wind waait door de bomen en vol verwachting klopt ons hart. De Maya’s noemden 2012 het ‘Einde der Tijden’, een voorspelling die door ons op verschillende manieren wordt geïnterpreteerd. Natuurgeweld en catastrofe? Of de start van een nieuw evolutieproces?

Het duizelt me van de vele nieuwjaarswensen. Mijn mailbox stroomt over met informatie, adviezen, tips & trucs hoe doelen te bewerkstelligen in dit bijzondere jaar. Hoe überhaupt doelen te formuleren, neer te zetten en ze te vertalen in een stappenplan. Allemaal mooi. Veel interessanter is hoe gemotiveerd ben jij om écht in actie te komen. In beweging komen zodat de doelen ook daadwerkelijk behaald kunnen worden. Wat heb je nodig? Wat is je behoefte? Wat zijn je onderliggende waarden? Zijn er innerlijke conflicten die je misschien wel zouden kunnen tegenhouden? Waarom wil je bereiken wat je bereiken wilt?

Tegelijkertijd geven anderen aan wars te zijn van goede voornemens en doelen, aan die ‘flauwekul’ niet mee te doen. Leuk die verschillen. Het grappige is dat het voornemen om geen voornemen te hebben een voornemen op zich is. En jezelf tot doel stellen geen doelen te stellen is alweer een doel. Wat werkt en wat werkt niet? Wat is wijsheid?

Belangrijk is dat je je vrij en prettig voelt, dat je kunt omgaan met wat er op je pad komt, dat je het leven leidt dat jij wilt leiden.
Hoe ik dat doe? Ik heb een mooie mix gevonden. Elke dag feestvieren zoals de Maya’s nu doen, met mijn to-do lijstjes die ik afwerk of niet, leven in het hier en nu, zorgen voor een goede lichamelijke en geestelijke conditie, streven naar vrij zijn van verlangens (wat dus nog steeds een verlangen is), bewust zijn van mijn gedachtenkracht, meedeinen op de energie van 2012 en vooral genieten met een grote knipoog van het leven en het leven zich laten ontvouwen…

Pura Vida! Lily

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>