Tweettweet

Na een winter met strenge vorst, mooie tochten op de scherpe ijzers in mijn waterrijke omgeving en sneeuw, geniet ik nu met volle teugen van de dagen die langer worden.
Maart. Voorjaar. Lente, astronomisch gezien dan. Verlangen is daar naar hogere temperaturen. De vogels laten me zien dat het wel degelijk lente is. De meeste wintergasten zijn weer naar het noorden en vanuit het warme zuiden zijn al veel zomergasten gearriveerd: grutto’s, kieviten (het eerste kievitsei is ook alweer gevonden!), tureluurs.

Het is de periode van versieren en versierd worden. De vogels laten zich goed zien en horen. Paringsdans van prachtige fuuten, eenden als gekken achter elkaar aan, koerende tortelduiven. Ze willen vooral een goede indruk maken op hun soortgenoten. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Hoe is dat met jou?

Hoe geef jij uiting aan jezelf? Hoe geef jij gehoor aan jezelf? Of sterker nog, hoor je jezelf, luister je naar jezelf? Om je goed te voelen moet je goed leren voelen. Hoe voelt jouw lijf? Luister je naar de signalen van je lichaam?

Veel mensen worstelen tegenwoordig met een gebrek aan tijd en energie. Ze voelen zich moe, futloos en hebben last van stress. Sommigen hebben zelfs hierdoor lichamelijke klachten. Hoe ga jij om met de hectiek van alledag? Neem je tijd voor jezelf? Of, om maar even bij de vogels te blijven, blijf je als een kip zonder kop rondrennen? Achter de feiten aan?

Laat me weten waar jij tegenaan loopt. Pura Vida Coaching kan een richtingwijzer voor je zijn op weg naar een optimale staat van jouw lichaam, zodat je je weer fitter, energieker en gezond voelt èn op elk levensgebied weer een sprankelend tweetteet kunt uitroepen! Leve het voorjaar en Vrolijk Pasen.

Pura Vida! Lily

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>