¡PURA VIDA!

¡Pura Vida! De Costaricaanse manier om te zeggen dat alles okee is, dat het leven is om van te genieten. Het wordt geantwoord als je vraagt hoe het met iemand gaat, maar ook als je vraagt of bepaalde gebieden leuk zijn om naar toe te gaan. Als het antwoord ¡Pura Vida! is, moet je zeker gaan!

Tijdens een periode van verandering in mijn leven maakte ik een reis met mijn dochter door Costa Rica en kwam ik voor het eerst in aanraking met deze groet. Het bracht mij dichter bij de prachtige omgeving, de natuur die ik mocht ontdekken, mijzelf en wie ik ben en wil zijn. Het was dat moment dat ik dacht dit is waar ik anderen deelgenoot van wil maken. Mensen inspireren en ondersteunen om zich prettig te voelen. Jezelf mogen zijn, geloven in je eigen mogelijkheden, je kwaliteiten. Mensen te laten Sprankelen.

¡Pura Vida! staat voor mij voor puur en voluit leven. Leven vanuit vertrouwen, Sprankeling en mogelijkheden. Kunnen omgaan met wat er op je pad komt en je vrij en prettig voelen. Rust, tevredenheid en dankbaarheid ervaren ongeacht de situatie en leven in het hier en nu. Schoonheid zien in wat is in plaats van focussen op wat zou kunnen zijn. Genieten van de kleine dingen des levens zoals zwemmen in het IJsselmeer, het zien van de paringsdans van fuuten, en ja ook zalm met een glas prosecco.

Leven in het hier en nu…een levenskunst! Niets menselijks is mij vreemd. Soms sluipt het er bij mij ook weleens in dat ik mij laat opjagen door de hectiek van alledag. Door verwachtingen en zorgen. Tegenwoordig sandwich-zorgen. Een prachtige dochter in de puberfase en schatten van ouder wordende ouders die steeds meer zorg behoeven.

We kennen allemaal fases waarin het leven pijn doet en we ons beperkt voelen. Het gevoel het even niet meer te weten en vast te zitten. Door letterlijk afstand te nemen, de natuur in te stappen en te ervaren, lukt het mij uit ‘de verhalen’ te stappen. De natuur leert mij dat alles komt en gaat. Een continue beweging. Een natuurlijk proces. En zo kom ik weer op vertrouwen. Het gaat zoals het gaat.

¡PURA VIDA! Lily

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>