Sound of Silence

“De oude grijze ezel Iejoor stond heel alleen in een hoekje van het woud waar veel distels groeiden: met zijn voorpoten wijd uit elkaar, zijn kop naar een kant gebogen, stond hij daar en dacht over de dingen na. Nu eens dacht hij treurig bij zichzelf ‘waarom?’ en dan dacht hij ‘waarvoor?’ en af en toe ‘waartoe toch?’ en soms….wist hij zelf niet meer waar hij eigenlijk over nadacht. (Winnie de Poeh)”

Bovenstaande tekst kwam ik tegen in de Magic Adventure Happiness van Magic Adventures (www.magicadventures.nl) en heeft mij geïnspireerd deze blog te schrijven.

Herkenbaar zo’n gedachtengang van Iejoor?
Dat je bij tijd en wijle momenten hebt dat het leven je kan aanvliegen. Dat je door zorgen in beslag wordt genomen, zodat je de verbinding met jezelf verliest en daardoor met je omgeving. Dat je wordt opgeëist door alles-wat-er-nog-moet-gebeuren zaken. Dat een wervelwind van gedachten door je heen raast.

Dan is het tijd om even jezelf af te sluiten voor de continue externe prikkels en je aandacht naar binnen te richten. De gedachten, emoties en gevoelens laat je langskomen zonder er iets van te vinden. Ze komen en gaan. Je erkent en aanvaardt dat wat is. Stilte kun je creëren door meditatie. Gewoon gaan zitten met rechte rug en stil worden. Je aandacht richten op je ademhalingen (tellen van 1 tot 10) of op je hartslag. Niets verwachten en alleen maar bereid zijn om er volledig te zijn en dit vijf à tien minuten volhouden………..

Meditatie geeft je een goed gevoel. Dit komt omdat het dopamineniveau in de hersenen toeneemt bij meditatie. Deze neurotransmitter speelt een rol bij het ervaren van positieve emoties als vreugde, enthousiasme en geeft een positieve kijk op het leven. Daarnaast kent meditatie ook vele fysieke voordelen: meditatie verlaagt de hartslag, reduceert de snelheid van de ademhaling, verlaagt de bloeddruk, vermindert spierspanning, verbetert het slaapvermogen, verhoogt het immuunsysteem en verhoogt het energieniveau en vitaliteit.

In een dag zitten 1440 minuten. Denk je dat je daarvan 10 minuten zou kunnen besteden aan stil zijn? Voor je het weet zul je merken dat jouw staat van natuurlijk geluk hoger wordt. Zou zo maar kunnen dat je in het rond gaat stuiteren van de energie en dat je je Iejoor-gevoel een vleugje van Teigetje hebt kunnen geven.

Pura Vida! Lily

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Sound of Silence

 1. Hey there! I really appreciate what you’re posting here. Keep posting that way.

 2. cellulitis zegt:

  Waarlijk wetenswaardig! Ben je wellicht van plan meer van dit soort stukjes te schrijven? Ik hoop het! Ik ben in elk geval erg verrast. Ga beslist zo door!
  Groeten van een fan.

 3. Forever zegt:

  I’m so glad that the inetrent allows free info like this!

 4. Jack zegt:

  Bij het lezen van je blogs, ontmoet ik de verwondering van het verhaal met de boodschap. Alsof ik word meegenomen op een korte reis en daar vragen voorgespiegeld krijg en dan aan het eind ook nog beschouwend “huiswaarsts” ga met een “eind”vraag.
  Knap hoe je dit doet, de eenvoud en de kracht treffen mij op een aangename wijze.
  Dank voor het mede-delen.
  Ik kijk uit naar je februari en maart blogs!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>